Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Tack till kommunens personal – er solidaritet skingrar rädsla"

Socialdemokraterna vill i en insändare rikta ett tack till kommunens personal.

Om två veckor kliver vi över nyårens tröskel med löftet om en ny start. Vi ser fram emot en blå himmel, värme och ett vaccin som kan hjälpa oss att återställa samhället. Vi blickar vördnadsfullt mot horisonten där solen snart stiger upp över ett nytt år. Snart har den historiska natten 2020 passerat.

Vi sätter upp julstakar, klär granen och vandrar framåt, i ryggsäcken bär vi med oss ödmjukhet. Socialdemokraterna vill utbringa ett stort tack till kommunens personal som har ställt om och visat en otrolig vilja att göra det bästa av en aldrig upplevd situation. Överallt tänder lärare, vaktmästare, städare och tjänstemän ljus av hopp genom sin omtanke, sitt stöd och sin passion.

Det blir inga julkonserter i år, men vi har fått en digital julkalender från Kulturskolan. Det blir inga klassresor eller event, men våra lärare och rektorer har ställt om så att undervisning kan ske på distans. På Vanstaskolan sprider pedagoghunden Lovis lugn bland elever och Campus Nynäshamn fortsätter att förbereda studerande för arbetslivet genom bland annat en digital utbildningsmässa. På våra vård- och omsorgsboenden firas advent men på nya kreativa sätt. Fastän våren var enormt tuff så har ni funnit kraften att tillsammans hantera ännu en våg av covid-19 under hösten. Ni tänder ljus i detta mörker.

Det är med er solidaritet som vår rädsla skingras. Oron för framtiden, för sin egen eller för någon annans hälsa blir så mycket enklare att bära med er välvilja och ert arbete. En hjälpande hand kan vara så mycket mer värd än den finaste julklappen. Gemenskap är precis vad julen handlar om.

Ett stort tack till kommunens personal, god jul och gott nytt år!

Socialdemokraterna i Nynäshamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel