Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Tack – vi vet att många medarbetare har trollat med knäna"

Socialdemokraterna har avsatt extra resurser till skolan, socialtjänsten och parkenheten i sin budget för 2022, skriver Patrik Isestad (S) i en sommarhälsning.

Den varma sommarbrisen, en böljande utsikt över en härlig landsbygd och ett glittrande hav ligger nu framför oss. Vi har längtat efter att få sätta oss ner och njuta med en god kanelbulle. För flera står semestern för dörren och badtofflorna kan sättas på fötterna. Vi närmar oss enklare tider.

Ett stort tack vill vi rikta till dig som arbetar inom skolan och omsorgen. Då pandemin skapade tillfälliga personalvakuum och satte stopp för planer har ni skyndat, pusslat med scheman och ställt upp för varandra så att samhällets kugghjul har fortsatt snurra. Vi tackar också er som sköter om våra parker, vägar och gemensamma områden. Närheten till naturen med skog och sjöar är en av våra stora tillgångar i Nynäshamns kommun. Där kan människor samla kraft under öppen himmel. Bevarandet av naturreservat och det öppna landskapet gör med allemansrätten vår hembygd unik.

Vi vet att många medarbetare har trollat med knäna under året. Ni har varit uppfinningsrika och fixat jobbet trots en knaper ekonomi. Den arbetsbelastning som några av er har berättat om är inte hållbar i längden. Lärare ska inte behöva ta pengar ur egna fickor för att köpa pennor till elever. Det är inte rimligt att en skola som vill bjuda på en kanelbulle till eleverna på kanelbullens dag blir nekade detta av ekonomiska skäl. Alldeles för många har bränt ut sig. Socialdemokraterna har därför avsatt extra resurser för våra medarbetare, däribland till skolan, socialtjänsten och parkenheten, i vår budget för 2022. Vi vill ge befintlig personal möjlighet att vidareutbilda sig, anställa fler kollegor och ge er verktyg som behövs i ert arbete.

Vi gratulerar alla unga som har fått sommarjobb och alla studenter som springer ut i vuxenlivet! Ni är fantastiska. För er vill vi skapa möjligheter till arbete. Socialdemokraterna kommer att återinföra sommarjobbsgarantin om vi får chansen efter valet, därtill prioritera lärare till fler utbildningsplatser på Campus Nynäshamn för att medborgare ska kunna studera till de jobb som finns.

Nu är det dags för sommarens vila och för stunden då vi hinner reflektera kring det som har varit. Vad är vi nöjda med och vad kan vi göra bättre till hösten? Vilka mål ska vi sätta och vilka projekt vill vi starta?

Så på med badtofflorna, solskyddsfaktorn, och njut! Med sommarens energi bär vi en stadig riktning för ett mer solidariskt samhälle framåt.

Vi önskar en härlig sommar.

Patrik Isestad, Socialdemokraterna i Nynäshamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel