Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tårögd av hur kommunen behandlar äldre

Skulle önska ett svar från kommunen hur detta kan ske? Detta gäller en 83-årig man och en kvinna som varit sammanboende på en demensavdelning på ett vårdboende i Nynäshamn i fem år.

Kvinnan gick nyligen bort och tämligen omgående efter dödsfallet så tvingas nu mannen att lämna boendet. Detta utan någon som helst hjälp från kommunen med alternativ då kvinnan var den som stod på kontraktet och kommunen anser att mannen på 83 år som är i dåligt skick ej är behov av ett vårdboende för egen del.

Fyra dagar efter dödsfallet fick mannen i fråga besök av en enhetschef på kommunen som gav honom tre veckor på sig att flytta.

Efter att familjen hävdat hans rättigheter så måste kommunen låta mannen bo kvar tills den 28 maj men ”de ser helst att han flyttar snarast”.

Bostadsköerna ligger på 5-7 år i kommunen vilket berörda chefer väl känner till.

Man blir bestört att man behandlar gamla människor på detta sätt. Det är inte värdigt.

Nu hoppas jag få svar från de ansvariga i Nynäshamns kommun. Har man inte rätt till ett boende vid 83 år ålder i er kommun? Visa lite empati och medmänsklighet Hur ska en 83-åring kunna få en lägenhet i er kommun?

Är det detta som ska möta en när man är så gammal?

Tacksam för svar av de ansvariga.

Tårögd medborgare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel