Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Tillbaka till plan A för Binomens framtid"

Det är bra att en majoritet i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden stoppade planerna på att flytta friskolan Binomen till en del av Tallbackaskolan, skriver Mikael P i en insändare.

Anmäl text- och faktafel

På miljö- och samhällsbyggnadsnämndens senaste möte fälldes planerna på att flytta den omtyckta friskolan Binomen till en hörna av den i övrigt utrymda Tallbackaskolan, efter att en politisk majoritet röstat nej. Det var väntat. En flytt skulle vara negativ för Binomens verksamhet men även för den kommunala verksamheten, som på sikt skulle riskerat en ökad platsbrist och försämrad arbetsmiljö på grund av trångboddhet. Lärarfacket andas nog ut.

Samma dag rapporterade NP om kommunrevisionens skarpa kritik mot kommunens fastighetsunderhåll. Tallbackaskolan nämns: “Byggnaderna är sannolikt så dåliga att det inte är värt att renovera dem. Förr eller senare kommer skolan troligtvis att rivas.” (NP 12/11 2019)

Jag konstaterar att kommunen nu har gjort sitt bästa för att hitta nya lämpliga lokaler, efter att ha “vänt på alla stenar”, som Harry Bouveng (M) uttryckte sig, och att resultatet blev en hörna i ett rivningsobjekt. Tydligen är lokalsituationen i kommunen värre än man räknat med, och att hitta en fullgod ersättning för en lokal som under mer än 20 år anpassats, använts och underhållits för att fungera optimalt för högkvalitativ skolverksamhet var uppenbarligen inte så enkelt.

Jag konstaterar också att det enda alternativ som faktiskt har en politisk majoritet bakom sig är att låta Binomen stanna kvar på befintlig plats. Det är också vad rektor, föräldrar, personal och barn efterfrågar. Dessutom finns det redan ett beslut i kommunstyrelsen som ska göra det möjligt, genom att justera detaljplanen så att även skolverksamhet kan rymmas i verksamhetsområdet.

Ett års politiskt käbbel har hittills bara resulterat i slöseri av tid. Dags att sluta käbbla och istället börja agera utifrån demokratiskt fattade beslut!

Mikael P

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel