Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Tragiskt med föroreningar i Muskan"

Else Johansson skriver i en insändare om de föroreningar som just nu förhindrar bad i en del av sjön Muskan i Ösmo.

Vi (min man och jag) bor i närheten av sjön Muskan. Vi tycker att det är fruktansvärt sorgligt att Nynäshamns kommun har släppt ut förorenat vatten under åratal i sjön Muskan i Ösmo.

Detta medför nu att man rekommenderar allmänheten att inte bada, i en del av sjön. Badberget var förr till stor glädje för oss alla (barn och vuxna). Man har även fiskat i sjön.

Jag tycker att de som har tillåtit att smutsvatten har fått rinna ner i Muskan borde skämmas, avgå från sin post och även betala böter. Men tyvärr hjälper inte det Muskan nu.

Vi hoppas att Nynäshamns kommun kan försöka rätta till skadan, om det går. Eller i alla fall sluta ha ett rör som sprutar ner förorenat vatten i vår fina sjö.

Jag har nyligen hört talas om att detta rör numera går till den avdelade viken "Snuskan", förhoppningsvis kan detta hjälpa något.

För en tid sedan var det som vanligt ett stort gäng ungdomar på berget vid Muskan, som solade, badade och paddlade kanot. Det såg roligt och glatt ut!

Nu är berget tomt. Det känns som en begravning.

Det står ofta skrivet, att vi ska ta hand om vår natur och sköta om den på bästa sätt. Det vill vi, att vi "vanliga" människor och kommunansvariga ska kunna sköta tillsammans.

Else Johansson