Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Trängsel på bussar är ett bekymmer under pandemin"

Britt-Marie Jacobsson i Pensionärspartiet skriver i en insändare om bekymmer med trängsel på lokala bussar.

Nyligen rapporterade morgonnyheterna att resandet med kollektivtrafiken ökar igen. Inte förvånande med tanke på att vi har fått vinter i landet och det är halt på trottoarer och gångvägar.

För oss som försökt leva upp till restriktionerna, men trots allt ha ett socialt liv innebär det här ännu en komplikation. Nynäshamn är en stad med avstånd. Vi som inte har bil, men som någon gång vill göra läkarbesök, utföra andra sociala ärenden som nära och kära inte kan göra, blir det problem. Trots rädsla för att halka och bryta oss, tar vi oss fram med rullatorer, stavar och kryckor. Vi kanske orkar gå ena vändan men vi ska hem också.

Kollektivtrafiken i Nynäshamn har fungerat bra under jul och nyårshelgerna, tyvärr har det ändrat sig. Ungdomar trängs med folk på väg hem från jobbet eller föräldrar med vagnar och kassar. Visst, kollektivtrafiken måste fungera för alla. Jag försökte lösa det genom att åka en tid mitt på dagen, då jag trodde att det skulle vara lugnt. Det var det inte. Handikapplatserna var upptagna, ont om sittplatser, ungdomar som stod i gångarna. Mammor som stod bredvid sina vagnar, eller med småbarn i knät. Inga avstånd där inte, två personer med munskydd, jag och en äldre dam, inte fler som jag kunde se.

Det här är ett problem som borde gå att lösa. Restriktioner finns när det gäller affärer, aktiviteter av diverse slag, biografer, ja ni vet vad jag menar. Det här går inte att bortse ifrån. Vi ombeds att inte åka kollektivt på grund av smittan. Det är inte min mening att klaga på resenärerna, men återigen drabbas vi som skulle skyddas. Finns något att göra för att vi inte ska drabbas av corona i stor skala? Nynäshamn har klarar sig bra hittills, låt det förbli så.

Britt-Marie Jacobsson, Pensionärspartiet i Nynäshamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel