Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tre irriterande saker med Nynäshamn

Efter 56 års bortavaro flyttade jag åter tillbaka till Nynäshamn för några år sedan. Trivs alldeles utmärkt och känner att jag kommit hem igen.

Men, det är i huvudsak tre saker som irriterar mig grundligt.

1) Det ständiga bullrandet från de stora färjorna till Ventspils och Gdansk. Gotlandsfärjorna är ju tysta när de ligger i hamn, så när som på att man ibland hör när bilar och bussar kör ombord. Men det gör inget.

Vad sker med de andra? Står motorerna och går på tomgång och släpper ut avgaser i massor eller vad sker? Det borde då vara förbjudet ur hälsosynpunkt från flera aspekter. Buller såväl som avgaser.

2) De stackars gotlandsresenärerna som kommer med pendeln.

Människan är ju tyvärr lat och de har lärt sig att närmaste vägen till terminalen är nu att gå förbi "Hantverkshuset" och sedan kravla sig upp för slänten till Järnvägsgatans trottoar och sedan dra sina rullväskor till terminalen. Vintertid är där en stor snövall som också ska besegras. Borde inte såväl kommunen som Destination Gotland kunna ordna en gångväg innanför staketet och som är plogad och ren vintertid och som leder till terminalen.

3) Vad är det för kvalitet på färgen som man målade om kyrkan med?

Den har ju redan första året börjat blekna kraftigt i söderläget. Gud höll ju ställningen men tänkte kanske inte på kvaliteten?

Home sweet home

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel