Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tvingar vår kommun folk att gå ur kyrkan?

Socialdemokraterna Ie Frisén och Henrik Persson undrar i en insändare om socialförvaltningen i Nynäshamn tvingar människor att lämna Svenska kyrkan.

Anmäl text- och faktafel

Det har framkommit information om att människor som uppbär försörjningsstöd blivit tvingade att gå ur Svenska kyrkan för att få det. Det finns exempel från fler församlingar runt om i Sverige.

Det har bland annat lett till att när personen avlidit och skulle begravas har anhöriga varit förtvivlade, då en kyrklig begravning är både vad personen och anhöriga önskat.

I dessa fall ställer ju prästerna upp ändå.

Men till en viktig fråga, har socialtjänsten rätt att tvinga någon att säga upp sitt medlemskap i Svenska kyrkan?

Till saken hör ju att man betalar kyrkoavgift utifrån inkomst.

Sker detta är det ett allvarligt övergrepp, som vi ser det. Ofta är de personerna redan i en utsatt situation och för många betyder då kyrkans verksamheter mycket. Något som vi med egna ögon har sett.

Vi ber dig Antonella Pirrone (KD) som är socialnämndens ordförande att kolla upp detta. Om det sker i vår kommun tycker vi att du genast bör sätta stopp för detta.

Ie Frisén och Henrik Persson, Socialdemokrater för Tro och Solidaritet Nynäshamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel