Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tyvärr gjordes felaktiga begränsningar i framkomligheten för gång- och cykeltrafikanter

Svar på insändare med rubriken ”Med livet som insats”. Du skriver att när du för en tid sedan skulle till Sjötelegrafen med permobil så hade du svårt att ta dig dit på grund av vägarbeten, vilket vi beklagar.

Det pågår en del vägarbeten i anslutning till Sjötelegrafen som beror på att vatten- och avloppsledningar grävs ned i samband med byggnationer av nya bostäder i området. Likaså förbättras befintliga gång- och cykelbanor på Industrivägen.

Tyvärr så gjordes felaktiga begränsningar i framkomligheten för gång- och cykeltrafikanter under ett par dagar när byggherren grävde ned en vatten- och avloppsledning. När vi fick vetskap om det kontaktade jag byggherren som omedelbart åtgärdade felet.

Alla vägarbeten medför störningar i trafiken men såväl kommunen som byggherrarna ska göra sitt bästa för att minimera dem, bland annat genom information och skyltning på arbetsplatsområdena. När det gäller arbetena i Telegrafenområdet så är vår ambition att information ska gå ut så snabbt som möjligt till närboende, fastighetsägare och allmänhet bland annat via direktutskick, kommunens webbsida och Facebook.

När det gäller skyltning och tillgänglighet ska alla som utför arbeten på allmänna gator följa en så kallad trafikanordningsplan för varje avstängning. I de fall de inte följs, och kommunen får vetskap om det, så kontaktar vi utföraren. Vid Telegrafenområdet kommer det inom kort ytterligare hänvisningsskyltar.

Vid ytterligare frågor och synpunkter är du varmt välkommen att kontakta mig eller mina kollegor på stadsmiljöavdelningen.

Sandra Zachrisson

projektledare Nynäshamns kommun

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel