Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Varför begås det så många fel inom Region Stockholm?"

En insändarskribent undrar hur det kan komma sig att den verksamhet som Region Stockholm har ansvar för fungerar så mycket sämre än det borde.

Anmäl text- och faktafel

Vad är det som pågår i Region Stockholm? Det går inte ett nummer av NP utan att man läser insändare och artiklar om hur färdtjänsten inte fungerar i Nynäshamn på grund av hur uppköp har förhandlats. Viten verkar inte hjälpa.

Nya Karolinska är inte bara världens dyraste sjukhus utan skandal efter skandal har rullats upp. Ansvariga politiker som har familj som suttit och upphandlat och i jävig position röstat emot extern granskning. En sjukvård som känns så långt ifrån närvarande som man kan komma om man bor i Nynäshamn.

2016 var det fullt möjligt att få förlösa i Gävle eller ännu längre bort. De upphandlade platserna på BB Sophia, som redan i sig är långt ifrån Nynäshamn, hade sagts upp av BB Sophia för att kliniken inte var lönsam. Kvar stod Region Stockholm med 4 000 färre förlossningsplatser.

Jag skulle vilja fråga Harry Bouveng – med full förståelse för att besluten inte ligger inom kommunen. Det är väldigt viktigt för mig som kommuninvånare att sjukvård, färdtjänst och regionaltrafik fungerar.

Vad gör Moderaterna i Nynäshamn för att se till att de regionala kollegorna på landstingsnivå inte stressar fram privatiseringar samt följer upp så att ansvar utkrävs och i de fall där det behövs upphandlingar stoppas?

Privatiseringar där man har eller kan få en fungerande marknad är enligt min mening av godo men det är mycket svårt att se värde av framstressade utförsäljningar och uppköp av tjänster, av princip, där regional service blir lidande och skattemedel förslösas.

M?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel