Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Vem känner till något om vrakdel från fartyget Manni?"

Martin Jungermann i Stockholm undrar i en insändare om det finns någon i trakten kring Nynäshamn som känner till mer om den baltiska flyktingbåten Manni.

Jag vet att detta är ett oerhört långskott, men jag skjuter iväg det ändå och hoppas det åtminstone snuddar vi något.

Bakgrund. Skeppet "Manni" var en baltisk flyktingbåt som kom med ett hundratal estniska flyktingar, däribland min mor, från Pärnu till Fårösund den 23 september 1944, under andra världskriget.

Efter en tid i Fårösund beslutade svenska myndigheter att bogsera fyra flyktingfartyg från Gotland till Nynäshamn. Svårt väder gjorde att två båtar slet sig och försvann ur sikte utanför Landsorts fyrskepp. Den ena var "Manni", manskapet hann räddas.

Så till långskottet. Jag söker efter en vrakdel. Enligt uppgift/hörsägen skall det finnas en vrakdel med namnet MANNI, eller hänförligt till denna, vara uppsatt på någon stuga i Nynäshamnsområdet eller på någon ö.

Frågan är därför, finns det någon som känner igen detta, eller rent av har vetskap om detta? Det vore väldigt intressant att komma i kontakt, i så fall.

Martin Jungermann, Stockholm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel