Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi bor i en hamnstad - har ni inte fattat det?

Tänk att det finns folk som flyttar eller redan bor i Nynäs och som inte har förstått att Nynäshamn är en hamnstad. (Vilken diverse insändare ojar sig över.) Det innebär ju att fartyg av olika storlekar angör våra kajer under hela dygnet. Det skapar liv och rörelse i hamnen till lycka för oss andra, som har förstått att en hamnstad utan båtar och biltrafik är en död stad.

Om nu Norvik tar över en större del av hamnverksamheten så efterlämnas det ju en stor tom yta. Till vadå? Tja, belackarna kan ju då sitta eller slå läger vid kajkanten som de så hett eftertraktar det. Medan vi övriga sörjer en förlorad syn över en livfull verksamhet som en riktig hamnstad ska vara.

Någon insändare klagade även över att det saknas gångväg från båtterminalen till stationen. Men det är en gammal fråga från förra århundradet. Kommunen och Stockholms Hamnar kommer aldrig att komma överens. Så lägg ner frågan. Förresten flytta även Gotlandstrafiken till Norvik så slipper ju knäppgökarna även denna trafik.

Då kan de sitta där och rulla tummarna i hamnöknen.

Anders Johansson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel