Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi har det rent och fint i Nynäshamn

Svarinsändare som tycker att det är skräpigt i Nynäshamn

Stort tack för ditt engagemang, vad tråkigt att du upplever det som skräpigt. Jag delar helt och fullt din ambition att det ska vara rent, fint och inbjudande i vår kommun. Därför arbetar vi dagligen med att bland annat rensa rabatter och plocka skräp. Under sommaren har vi också god hjälp av våra duktiga sommarjobbare som är över trettio stycken.

Papperskorgarna kontrolleras dagligen under sommaren och töms ofta. Vår erfarenhet är att de sällan är överfulla och därför har vi gjort beräkningen att de papperskorgar som finns räcker.

Rabatterna rensas i tur och ordning och när vi har gått igenom alla börjar vi om igen. Rabatten i backen upp från stationen står i tur att rensas denna vecka.

Självklart kan ibland skräpbelastningen bli så stor att tömningen inte hinner med, men utifrån min erfarenhet av arbete i andra kommuner upplever jag ändå att vi på det hela taget har en väldigt ren och fin kommun. Där vill jag passa på att ge en eloge till alla kommuninvånare för att så många av er använder papperskorgarna. Om vi alla fortsätter att hjälpas åt med att slänga skräp och fimpar där de hör hemma kan vi få våra gemensamma resurser att räcka till ännu mer.

Med det sagt går det självklart alltid att bli bättre. Den som upptäcker att det är extra skräpigt någonstans, att en papperskorg är full eller att en rabatt behöver ses över får gärna göra en felanmälan via kommunens webbsida eller kontaktcenter.

Mats Ströby, chef gata och park i Nynäshamns kommun

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel