Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Vi ska göra vad vi kan för att hjälpa krögarna"

Kommunstyrelsens ordförande Harry Bouveng (M) skriver i ett insändarsvar mer om vad Nynäshamns kommun kan göra för att hjälpa de lokala krögarna under coronapandemin.

Svar till Maria EFI:s insändare ”Så borde kommunen hjälpa de lokala krögarna”.

Näringsliv och företagsamhet är en av Alliansens hjärtefrågor och vi vill självklart ha ett blomstrande affärs- och restaurangliv i kommunen även efter coronapandemin och vill gärna underlätta så gott det går. Som jag nämnde i tidigare inlägg så bär staten ett stort ansvar och här finns en stor tröghet i systemen ibland även med restriktioner som är lite svåra att begripa.

Från kommunens sida ska vi försöka att göra vad vi kan och planerar för att så gott det går, möta upp de förslag du nämner.

När det gäller tillsynsavgifter är det en fråga för SMOHF, där vi behöver vara överens även med Tyresö och Haninge. Vi kommer dock att arbeta för att hitta en så bra lösning som möjligt för dessa avgifter så snart som möjligt.

Markupplåtelseavgifter för uteserveringar råder vi själva över och kommer att föreslå att avgiftsbefrielsen förlängs.

När det gäller hyressubventioner kommer kommunen och dess bolag att medverka med sin del i hyresstödet för berörda branscher, efter det att den möjligheten godkänts på EU-nivå.

Självklart ska vi från kommunens sida göra vad vi kan för att hjälpa till i de här svåra tiderna, men uppmaningen till alla Nynäshamnare kvarstår, att gynna våra lokala restauranger och övriga företagare i dag om vi vill ha dem kvar i morgon.

Harry Bouveng (M), kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel