Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Vi ska rädda kvar schacket i Nynäshamn – du är välkommen Björn!"

Jan Wikander, som är ordförande för schackklubbarna i Nynäshamn och Stora Vika, skriver i en insändare att det även i fortsättningen ska finnas möjlighet att spelas schack i Nynäshamn.

Anmäl text- och faktafel

Hjälp mig rädda kvar schacket i Nynäshamn är rubriken på Björn Larssons debattinlägg, som nyligen publicerades i NP. Sanningen är väl att det är Nynäshamn​s kommun och dess schackintresserade invånare som ska räddas kvar i föreningslivet. Det har vi gjort och det fortsätter vi att göra.

Stockholms Schackförbund har under de senaste två åren prioriterat att schacket ska få största möjliga hjälp i Nynäshamn. Förbundet har haft ledare från Stockholm på plats för att tillsammans med Björn få fart på verksamheten, som varit i en ständigt nedåtgående trend. Stora Vika SK har varit flaggskeppet med fina framgångar, framför allt dess juniorer under ledning av Sam Westerholm. Duktiga juniorer vill utveckla sig och söker sig då till storklubbarna i Stockholm.

På respektive klubbs årsmöten i våras, beslöts att schackklubbarna skulle gå samman till en klubb och även försöka hitta en bättre lokal i Ösmo, Sorunda eller helst i Nynäshamn. Nu har vi hittat en lokal som ligger centralt i Nynäshamn, nämligen Konstpoolen på Vikingavägen 39. En stor och ljus lokal med konst på väggarna. I samma fastighet finns det fantastiska museet Mopedum, som ett extra dragplåster.

Vi avser att starta verksamheten onsdagen den 20 november klockan 18 och då hoppas vi verkligen att alla, jag menar alla, schackintresserade kommer. Vårterminen 2020 kommer turneringspelet att ​komma igång i januari. Förutom de tre onsdagarna som det är jazzentusiaster i lokalen, kommer vi att spela schack. Nu hoppas vi att Nynäshamns Kommun ställer upp med hyresbidrag och marknadsföringshjälp.

Schack är en världsomfattande sport och näst efter fotbollen störst. Schack kan spelas under samma förutsättningar oavsett om du är 6 år eller 95 år, kvinna eller man. Banancupen som är en öppen ungdomsturnering ska som vanligt spelas i maj. Alla deltagare får bananer i pris.

Jag hoppas att Björn ställer upp för schacket och som deltagare i Nynäshamn och Stora Vika SK.

Jan Wikander, ordförande för Stora Vika SK och Nynäshamn SK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel