Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi vill inte ha jättehusen på Höjdgatan

Vi motsätter oss byggandet av tre flerbostadshus i kvarteret Älgen 18.

Vi protesterar mot den spektakulära höjden på husen. Vad har vi skönhetsrådet till? Har ni varit på plats och sett vilket ingrepp det blir i nuvarande miljö med dessa jättehus?

En förtätning av en villastad ska anpassas till omkringliggande byggnader (3-4 våningar) och natur, inte till byggföretags vinst. Byggnader med 9 och 10 våningar passar absolut inte in i nuvarande miljö och försämrar betydligt boendet för många. Visst ska man kunna blanda gamla och nya byggstilar men för den skull ska det ske med varsamhet och se trivsamt ut. Hänsyn måste också tas till de som redan bor i området, där några av husen kommer att få en avsevärd sämre trivselfaktor.

Politiker, tänk om! Snart är varenda bergknalle i staden bebyggd. Behåll istället så mycket som möjligt av naturliga grönområden inom tätorten till kommande generationer. Ett vackert naturområde med berg och vilda växter, kan aldrig ersättas med planteringar. Även viktigt att behålla naturliga lungor för renare luft. Den goda småstaden, vad blir det av den om förtätningen fortsätter? Låt Nynäshamn bli ett lysande exempel utan extrema, förortsliknande bostadsområden. En stad där boende och besökare kan njuta av vattnets närhet, berg och lummig grönska, det som är karaktäristiskt för Nynäshamn.

Vi är många som tycker detta.

Boende i närområdet

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel