Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: ”Viktigt att behålla apoteket i Ösmo”

Ösmo behöver sitt apotek, skriver Anna och Max Möllerfält i en insändare.

För sju år sedan berikades Ösmo med ett apotek. Många i befolkningen hälsade detta med stor glädje.

Så nära allt i bostadsväg, vare sig man bor i hyreshus eller egen villa. Så förnämligt när man ändå skulle ner till mataffären. Så skönt att kunna gå direkt från vårdcentralen till apoteket, som då från början låg i samma byggnad som vårdcentralen.

Efter två år där fick apoteket andra lokaler nere i centrum, ännu bättre! I dag i datoriseringens tider kan du beställa allt, till och med apoteksvaror. Många av de äldre i vårt samhälle har inte kunskapen om allt som kan uträttas ”på nätet”.

Men betänk att om man handlar på nätet, måste man i alla fall ner till postombudet för att hämta sitt paket!  Då ska man ändå göra en tur till centrum och där har du apoteket, precis framför dina fötter. Kanske hittar man något annat trevligt som kan behövas, förutom medicinen som du fått recept på.

Personalen är mycket serviceinriktad. De hjälper dig tillrätta i alla sammanhang, vill vi säga. Till exempel om din medicin inte finns den dagen du kommer, så lovar de att ta hem den till nästa dag.

Det finns ju planer på att Ösmo skall utökas med boenden, äldreboenden, skolor och allt som har med ett samhälle att göra. Det är nog ganska logiskt, att det även behövs ett apotek.

Hjälp till att behålla apoteket i Ösmo! 

Anna och Max Möllerfält

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel