Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cyklisterna är respektlösa på Torövägen – använder den som träningsbana

Vi som bor på Torö med omnejd får var och varannan dag ligga bakom cyklister som cyklar i bredd i flera kilometer innan vi kan passera, skriver signaturen Toröbo.

Annons

Detta nya att cyklister använder Torövägen via Älgviken-Sorunda som träningsbana måste få ett slut. En cyklist skall inte ligga i bredd med andra cyklister långt ut i körbanan och hindra bilar i trafik. Detta är ett nytt påfund att bilister ska ligga i flera kilometer bakom nöjesåkare på cykel då det är en smal väg som inte kan ta ett möte om du har cyklar vid din sida som bilist.

Cyklister har väl skyldigheter? Eller ska vi bilister inte kunna köra på vår väg hem för att Torövägen har blivit en lekstuga och träningsbana för cyklister?

Som bilist ska jag anpassa mig efter hastigheten som råder men om cyklister ligger i flera kilometer framför och stoppar all trafik så undrar jag om det är lagligt? Som trafikant har jag fått lära mig att när man cyklar ligger man på rad, efter varandra, inte i bredd 3-4 stycken!

Det kommer med all sannolikhet ske en dödsolycka om inte detta träningstävlande upphör. Det hör till saken att detta sker i stort sett varje dag på Torövägen, vardag som helgdag.

Sätt stopp för respektlösa cykelfantaster på vår bilväg som skall leda oss till och från våra hem. Om ni måste cykla på Torövägen så respektera bilar, bussen och motorcyklar. Vägen är väl till för alla! Inte bara cykelfantaster!

Toröbo som lessnat på egotrippade cyklister

Läs även: Två cyklister påkörda – bilisten smet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons