Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är trångt i våra hamnområden och behovet av Stockholm Norvik Hamn är stort

Svar på insändare från Johan Sturesson angående Stockholm Norvik Hamn.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Vi känner inte riktigt igen oss i den beskrivning som Johan Sturesson målar upp angående Stockholm Norvik Hamn som Stockholms Hamnar håller på att bygga.

Antalet lastbilar till och från Stockholm Norvik Hamn och vilka vägar som denna trafik kommer att ta samt mängden järnvägstransporter diskuteras flitigt. Det har gjorts ett antal beräkningar och prognoser i denna fråga och det är mycket svårt att sia om framtiden. Det vi vet säkert är att när hamnen öppnar kommer det att vara en förflyttning av en del av godset från Nynäshamns hamn och från containerhamnen i Stockholm, och att godsvolymerna sedan kommer att följa marknadens svängningar. Vi ser att det är mycket viktigt att Tvärförbindelse Södertörn byggs och att det vidtas säkerhetsåtgärder på väg 225 av de parter som ansvarar för landinfrastrukturen – Trafikverket och berörda kommuner.

Just nu ser vi en tillväxt av trafik och gods i våra hamnar och godsmängderna ökar i både Nynäshamn och i containerterminalen. Det är trångt i våra hamnområden och behovet av Stockholm Norvik Hamn är stort. Våra kunder visar också ett allt större intresse för den nya godshamnen.

Det är också glädjande att de tre stora infrastrukturprojekt som Stockholms Hamnar nu har genomfört och genomför under sex år håller tidplan och budget. Två projekt är klara – Kapellskärs hamn och Värtahamnen, medan Stockholm Norvik är i full gång. Vi ser med stor tillförsikt på vår investering och ser fram emot att ta emot både gamla och nya kunder när vi öppnar 2020.

Camilla Strümpel, kommunikationschef Stockholms Hamnar

Två projekt är klara – Kapellskärs hamn och Värtahamnen, medan Stockholm Norvik är i full gång, skriver Camilla Strümpel, kommunikationschef Stockholms Hamnar.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons