Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flytta inte högstadiet från Sunnerbyskolan – Sorundas elever vill inte åka till Ösmo!

Föräldern Erika Palmheden skriver i en insändare att hon anser att Nynäshamns kommun bör stoppa sina planer på att flytta högstadieeleverna i Sorunda till Vanstaskolan i Ösmo.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Planerna på att flytta högstadiet från Sunnerbyskolan i Sorunda är fel, anser Erika Palmheden.

Skolorna i Sorunda har genomgått enormt stora förändringar den senaste tiden och läget har äntligen stabiliserats något. Då kommer detta dråpslag – förslaget att flytta högstadiet på Sunnerbyskolan till Vanstaskolan!

Eleverna i Sunnerbyskolan vill inte gå i Vanstaskolan i Ösmo - eleverna vill behålla sina nuvarande lärare och klasskompisar. Ösmo ligger långt bort och det finns inte heller plats i lokalerna där. Vi vill ha en högstadieskola i Sorunda och få behålla våra duktiga lärare som finns på Sunnerbyskolan. Lärarna har slitit hårt på grund av alla förändringar och nu fått ordning på Sunnerbyskolan. Det är inte mycket som talar för att lärarna följer med och ordnar upp ännu ett flyttkaos som politikerna orsakar i ännu en skola om de beslutar att flytta eleverna till Ösmo.

Vid den stora förändring som nyligen genomfördes lät det som att politikerna lovade oss att vi skulle få ha årskurs 1 till 9 i Sorunda och att de sammanslagningar som då gjordes (man klämde helt enkelt in alla yngre barn i Kyrkskolan utan en tanke på att det inte fanns utrymme för alla eller för fritidsverksamhet) skulle möjliggöra detta.

Nu vill man alltså, på grund av att man inte skött om förskolans lokaler i Sunnerby, köra ut våra högstadieelever och klämma in eleverna i en annan skola, utan lokaler för detta. Våra barn får långt till skolan och förlorar lärare och klasskompisar eftersom många inte kommer vilja flytta med till Ösmo.

Vanstaskolan i Ösmo är inte en skola som lockar elever eller lärare på det sätt som Lina Axelsson Kihlblom låter påskina. För några år sedan sökte sig många elever från Sunnerbyskolan till skolor närmare Stockholm, skolor med bra rykte och bra studieresultat - inte till Vanstaskolan!

Låt oss få behålla högstadiet, som nu fungerar väl, på Sunnerbyskolan!

Erika Palmheden, mamma till elever på Sunnerbyskolan och Kyrkskolan i Sorunda

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons