Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förslag: Lägg ner pendeltåget och satsa på busstrafik i stället

Annons

Anmäl text- och faktafel

Jag har verkligen försökt gilla pendeltågen ända sedan jag började pendla från Nynäshamn och Stockholm på 1980-talet. Det har varit en golgatavandring, detta miljövänliga att åka kollektivt med tåg.

Det funkade inte tillfredsställande då. Det funkade inte sen. Och det funkar inte nu. Varför? Det kan ingen svara på. MTR skyller på SL. SL skyller på Trafikverket. Och Trafikverket skyller på politikerna. Politikerna skyller på typ Mållgan.

Senast i dag skulle jag in på ett möte i Stockholm. Trafiken upphörde i Ösmo. Vi blev avslängda av tåget och hänvisade till så kallade ersättningsbussar. Men det fanns inga ersättningsbussar på plats (vilket inte är helt ovanligt i situationer som dessa).

Jag frågade personalen från MTR, som tillsammans med några hundra resenärer också vimsade runt mellan busshållplatserna och letade bussar om det möjligtvis var bussar på G. ”Tyvärr, vi vet lika lite som du”, var svaret.

Och snart ska det rulla en väldig massa mer tåg på Nynäsbanan, när Norvik drar igång verksamheten. Väldigt lite pekar på att detta kommer göra persontransporterna säkrare och effektivare.

Det tar mig emot, men därför föreslår jag att man lägger ner persontransporterna på Nynäsbanan och i stället satsar på busstrafik. Den fungerar! Även om det är signalfel, spårspring, lövhalka, solkurvor eller kopparstölder. Vi skulle spara miljarder. Och vi skulle slippa ställa in så många möten.

Vän av ordning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons