Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandalisering av skattefinansierade objekt ska självklart polisanmälas

Annons
Man vill som skattebetalare gärna ha en förteckning av de objekt som kommunen anser vara okej att vandalisera utan att det hela polisanmäls, skriver signaturen Skattebetalare.

Anmäl text- och faktafel

Läser i NP att företrädare för kommunen väljer att inte polisanmäla vandalisering av kommunens tillgångar, såsom de numera sönderslagna parkbänkarna, med motiveringen att polisen har viktigare saker för sig.

Det är uppenbart att socialt missanpassade ungdomar inte har vett nog att visa hänsyn gentemot turister samt kommuninvånare genom vandalisering, men att även kommunens företrädare visar likgiltighet inför detta och väljer att inte polisanmäla gör att man häpnar. Var går gränsen? Är kommunchefen av samma uppfattning vill man som skattebetalare gärna ha en förteckning av de objekt som kommunen anser vara okej att vandalisera utan att det hela polisanmäls. Då kan vi framöver låta bli att lägga skattemedel på de objekten och i stället lägga medel på att punktmarkera de personer som tillåts slå sönder parkbänkar och dylikt.

Strandvägen verkar ha fått samma plats i kommunchefers prioritering, det vill säga ingen alls, där ungdomsgäng tillåts köra som fullständiga idioter, vilket gör att familjer, gångtrafikanter samt många turister, riskerar sina liv. Vill kommunens företrädare profilera Strandvägen så här?

Som skattebetalare i kommunen ser jag gärna att kommunens företrädare tar tag i de problem som uppstår och gör allt för att inte legalisera vandalisering samt lagbrott, det vill säga självklart polisanmäla skadegörelse på skattefinansierade objekt i kommunen.

Det är polisens sak att bedöma om en polisanmälan ska läggas ned eller ej, inte kommunens.

Skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons