Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invigning av skejtpark lockade många

På lördagen var det äntligen dags att inviga den nya skejtparken på Estö. Många kom för att se på när de första skejtarna tog fart i betongrampen.

Annons

En dryg timme innan bandet skulle klippas till den nya skejtparken sneglade Marcus Wärme oroligt mot himlen. Som ordförande i Sub Surfers Nynäshamn var han på plats tidigt. Väderrapporten hade lovat uppehåll men veckans ostadiga väder gav anledning att tvivla. Och mycket riktigt; strax föll ett lätt duggregn över Estö.

Men klockan 11 var skejtparken full av folk. Allmänheten stod axel mot axel med lokala och tillresta skejtare runt den stora skålformade ramp, eller ”bowl”, som upptar större delen av skejtparkens yta.

Efter att Marcus Wärme och kommunalråden Anna Ljungdell (S) och Daniel Adborn (FP) hälsat välkomna fick Nynäshamnsskejtaren Hampus Wärme äran att ”klippa” bandet genom att åka igenom det på sin bräda.

Många stannade kvar när skejtarna visade vad den nya parken går för. Marcus Wärme var märkbart glad över det stora intresset.

– Det är extremt skönt att det är färdigt! Det har gått åt mycket energi under byggandet. Vi får hoppas på en mild och torr vinter så att man kan åka året runt.

Parken är öppen alla dagar i veckan. I slutet av november kommer belysning installeras för kvällsåkning.

Annons