Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jubileumsregattan lockade 70 000 besökare

Artikel 89 av 93
NP 90 år
Visa alla artiklar

1912 hölls OS-seglingarna i Nynäshamn och 100 år senare hyllades minnet av detta med en stor jubileumsregatta. Evenemanget blev en stor succé.

Sommaren 2012 stod den nya vågbrytaren/piren klar i Nynäshamns gästhamn. Piren är 380 meter lång och den längsta av sitt slag i Norden. Samtidigt passade kommunen på att bygga ut havstrappan ända ut till den nya piren.

Kommunen och byggföretagen fick det svettigt med att hinna klart med dessa projekt i tid för OS-jubileet, men det lyckades.

Jubileumsregattan blev en stor succé och lockade inte 30 000-50 000 besökare, som man hade räknat med, utan 70 000. 170 volontärer från Nynäshamns segelsällskap, NSS, ställde upp under två tävlings- och festveckor. Det strålande vädret gjorde inte inramningen sämre.

Vädermakterna var dock inte lika nådiga mot Nynäshamn den 12 december då stora mängder snö föll på kort tid. Ovädret slog ut hela trafiken så att både bilar och pendeltåg stod still i timmar.

2012 var också året som Nynäshamns kommun köpte den omtalade ”Stockholmsmarken” för 255 miljoner i syfte att säkra framtida bostadsprojekt i kommunen.

NP kunde också rapportera att Toröborna kände sig tryggast av alla i hela landet, vilket framgick av en rikstäckande enkät.

Fler nyheter från 2012

Nynäs Hockey var nära konkurs men en ny ledning och hjälp från näringslivet lyckades rädda klubben.

I november stängde lanthandeln i Bredbol ner efter att ha funnits i 102 år på Lisö.

Sanna Dullaway gjorde succé med sina kolorerade bilder från fotokonstens svartvita era.

Sorundafestivalen hade premiär på nationaldagen. Gruppen Panetoz ”dansade och pausade”.

Dubstep-duon Claes Rosén och Ola Näslund, L-Wiz, fick P3 guld i kategorin bästa dans.