Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kaffe och frasiga våfflor smakar alltid bra på Torö och i Ösmo

Anna och Max Möllerfält har fått anledning att äta en hel del våfflor den senaste tiden – både på Torö och i Ösmo.

Vid Snarberga – församlingshemmet vid Torö kyrka – serveras varje onsdag kaffe och våfflor.

Varför inte ta sig dit och dricka sitt tre-kaffe? Jo, vi kände för det och styrde iväg på onsdagen den 15 juli. Det var en underbart härlig dag. Det var en underbart härlig plats vi hamnade på, trädgården vid det lilla huset alldeles bredvid kyrkan.

Den här dagen välkomnades väldigt många att sitta ner vid ett bord eller rentav på en matta utlagd på gräset. Ja, det var otroligt många gäster. För vår del fick vi vänta en timme och 20 minuter på vårt kaffe med våffla. Men vad gjorde det! Vädret var strålande, folket trevliga, våfflan var ju försvinnande god och välkommen.

Flickorna som serverade sprang som skållade troll. Man gräddar ju inte en våffla på en minut, eller hur? Tack flickor för att ni orkade!

På lördag den 16 juli åkte vi till Sockenstugan i Ösmo och den fina trädgården, där man också serverade våfflor. Samma väder som på Torö i veckan, alltså solen var med oss även här. PRO Ösmo stod för smeten, gräddningen och serveringen. Allt var prima.

Tack alla PRO-flickor som gräddade och serverade våfflorna, frasiga och goda med hjortronsylt. Det ska det ju vara på våfflor av någon anledning. Kanske för att det är gott!

Onsdagen den 22 hamnade vi åter på Torö, för att fortsätta äta våfflor.

Den här gången deltog vi i en givande, detaljerad guidning av kyrkan och kyrkogården. Guidningen gjordes av Fredrik Lindström. Denne mångordade man, som med inlevelse berättade om kyrkans historia sedan lång tid tillbaka. Mycket givande för oss lyssnare. Det är två onsdagar kvar att deltaga i dessa guidningar. Fredrik är verkligen värd att lyssna till!

Efter detta berättande blev det förstås kaffe med våffla i Snarbergaträdgården. Under en strålande sol men med lite orosmoln runtomkring.

Lagom när våfflan var svald och kaffemuggen tom, kom det från himlen några små skrämseldroppar, men så pass att vi fick lämna vårt bord och dra oss hemåt. Tack även till flickorna som “sprang” denna dag. Ni gör ett värdigt arbete!

Anna Möllerfält

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel