Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kajutan BC spelade boule-SM i Linköping

Kajutan Boule Club från Nynäshamn spelade bra på boule-SM i Linköping.

Anmäl text- och faktafel

Spelplatsen för årets boule-SM i Linköping var Saab Arenas (ishockeyhallens) asfalterade parkeringsplatser. Övrigt ett härligt grönområde intill Stångån och med Linköping centrum på andra sidan ån. Finalspelen spelades på ”centercourten” Stora torget mitt i centrala Linköping på åtta iordningsställda banor med fulla läktare.

Kajutan Boule Club från Nynäshamn hade 32 licensierade spelare på plats, plus några sällskapsdamer.

De flesta av oss anlände på lördagen för att kunna spela klockan 9.00 på söndagsmorgonen dagen efter. Vi var två husvagns-ekipage från Kajutan som campade intill Stångåns grönområde granne med Saab Arena, där uppträdde Gyllene Tider med sin avskedsturné inför 15 000 åskådare.

De flesta bodde på hotell i staden och ett tiotal var inkvarterade på en slags kursgård ett par mil söderut mot Kisa.

Tävlingen startade med så kallat poolspel där de två bästa lagen av fyra går vidare. Det är alltid det primära att gå ur poolen som är lottad. Har man otur får man möta svenska mästarna eller också tvärtom.

Söndagen 14/7 spelade vi mixed trippel. KAJ hade totalt åtta lag igång i olika klasser den dagen.

Måndagen 15/7 var det mixed dubbel. KAJ hade då 13 lag i olika klasser. Får man möta svenska mästarna första matchen efter poolen och förlorar har man otur för det direktutslagning.

Redan natten till tisdagen blev vi bestulna på vårt klubbtält. Ett Bersåtält 2x2 meter blått och gult med texten Royal Canin. Innehållet med stolar och diverse annat låg kvar under bar himmel.

Tisdagen 16/7, singelspel också nu 13 Kaj-lag. Roger Johansson bästa KAJ-lag gick till 16-delen.

Onsdag 17/7 fortsatte med singelspel. För övriga klubbmedlemmar blev det ”hopp och lek”.

Torsdagen 18/7. Trippelspel, 9 KAJ-lag deltog. Vi hade ett ”öppet lag” som lottades att spelade på ”centercourten” Stora torget som ett slags boule-propaganda på ett behagligt underlag. Ett annat lag i V55-klass avancerade till 8-del. Det var Sylve Lerberg, Liselott Lundin och Richard Drotte, de förlorade mot svenska mästarna lag MIX.

Fredagen 19/7 klockan 13.00, start Dubbelspel, 15 KAJ-lag deltog. Två KAJ-lag i veteran 55 år blev lottade att spela ”propagandaboule” på centercourtens behagliga underlag. Det var lag Janne Well och Janne West samt lag Robban L och Robban P, övriga lag spelade på den stenkrossbelagda asfalten som det fanns skilda åsikter om. Ett var att kloten blev i det närmaste förstörda av de vassa stenarna.

Lördagen 20/7, sista dagen och slutspel med finaler i dubbel. Två KAJ V65-lag spelade till och med 16-del Lag Roger och Arne samt lag Tommy och Birgitta.

Sammanfattning: För KAJ:s del uteblev de stora framgångarna. Bästa lag blev 8-delen i V55 trippel på torsdagen. Positivt var att flera relativt nya medlemmar gick vidare från poolen och en bit till. Går man ur poolen är man bättre än hälften av lagen den dagen. Några medlemmar passade också på att ”visit Linköping” med gamla Linköping bland annat. På kvällarna mellan klockan 18 och 22 på Stora torget var det finalspel med proppfulla läktare.

Robert Petersohn, Kajutan Boule

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel