Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kända och okända dikter i sockenstugan

Kent och Kristina Skafvenstedt stod för underhållningen i sockenstugan i Ösmo.

Anmäl text- och faktafel

Måndagen den 21 oktober begav vi oss till sockenstugan, för att få oss till livs en härlig varm rotfruktsoppa med pepparrotstopping, eller var det vitlökstopping? Försvinnande gott var det i alla fall!

Den gjorde gott för kroppen. Den efterföljande underhållningen gjorde gott för själen. Kristina och Kent Skafvenstedt bjöd på sig själva och ett knippe av dem tonsatta dikter.

Bland annat fick vi höra Kristinas tonsättning av Karin Boijes dikt “Visst gör det ont när knoppar brister”. “Lyckans minut” av Erik Lindorm, var tonsatt av Kent och sjöngs av Kristina. Beppe Wolgers har skrivit “Jag var en vandrare”. Med musik av Göran Fristorp fick vi lyssna till den med sång av Kristina.

Nils Ferlin har skrivit en vacker visa, där det bland annat ingår de här vackra orden, som förmodligen är tillägnade någon man älskar:

“En vackrare väg jag ej vandrat har, än en halv fjärdings väg med dig”.

En halv fjärdings väg var cirka 1 600 meter, berättade Kristina.

Hon berättade vidare, att hon för flera år sedan deltog i en tävling där man skulle skriva “en stockholmsmelodi”. Hon skrev och skickade in och det visade sig att hon fick andra pris för den! Hon kallade visan för “Stockholm, jag är äntligen här”. Man kände igen sig väl, där hon beskrev vägen ända från Arlanda och ner till olika platser i staden. Fint beskrivet till en passande melodi.

Det blev sista numret som paret ville förmedla. MEN som när de flesta artister framträder, får publiken naturligtvis ett extranummer. Kristina och Kent bjöd på “Båtlåt” av Robert Karl-Oskar Broberg. Proffsigt och medryckande framförande.

Paret tyckte tydligen att publiken i sockenstugan var med på noterna och visade sin uppskattning. Så Kent blev lite extra taggad och bjöd på fin, kraftfull och medryckande solosång i “Stad i ljus”. En fantastisk röst som gjorde att hela sockenstugan vibrerade. Naturligtvis ackompanjerade Kent på gitarr sin fru Kristina i alla de sånger hon framförde.

Stort tack till Kristina och Kent, som gjorde denna måndag till något som vi kommer att minnas en längre tid framåt.

Lika stort tack till sockenstugans personal, för utsökt god soppa och som vanligt trevligt bemötande.

Måndagen den 4 november ses vi igen. Vad blir det för mat? Det blir en hemlighet, men alla är hjärtligt välkomna även då.

Anna Möllerfält

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel