Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kattungar lämnades i flyttkartong

Nynäshamns katthemsförening söker jourhem åt fyra kattungar som hittats övergivna och sjukliga i en flyttkartong på Heimdalsvägen i Nynäshamn. Händelsen är polisanmäld.

I onsdags runt klockan 13 fann en fastighetsskötare från Nynäshamnsbostäder en flyttkartong ståendes i en trappuppgång på Heimdalsvägen 13 i Nynäshamn. Kartongen visade sig innehålla fyra kattungar.

– Det är riktigt uselt. Så här gör man inte mot något djur. De kunde ha dött om ingen hade hittat dem, säger Anne-Chatrine Qvick, ordförande i Nynäshamns katthemsförening.

Katterna hade kattsnuva, ögoninfektion och var allmänt uttorkade och hungriga, berättar hon. Katthemsföreningen har tagit hand om katterna och skickat dem till veterinär för medicinering. Nu söker de jourhem som kan ta hand om dem.

Kattungarna är runt tio veckor gamla. När de är tolv veckor kan de adopteras.

Föreningen har anmält tilltaget som man menar är ett klart brott mot djurskyddslagen. Polisen tar gärna emot tips om någon har sett något.

Ska man komma till er med oönskade kattungar?

– Det första man ska göra är att kastrera sina vuxna katter. Det finns för många katter i Sverige i dag och många är hemlösa, säger Anne-Chatrine Qvick.