Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KD: Vi driver på om LSS

Andningshjälp och sondmatning ska återigen kunna ge rätt till assistans. Det ska ses som ett grundläggande behov efter en lagändring som regeringen tvingas göra. Det är ett viktigt första steg i arbetet med att återupprätta intentionen med LSS, som infördes 1994.

Men det är inte regeringen, tillsammans med L och C, som är upphov till att barn och vuxna återigen får rätt till livsviktig assistans. De röstade mot den budget som nu gör att ordningen kan återställas.

KD och M har förslaget i sin budget som regeringen utifrån riksdagens beslut ska regera utifrån.

Det är framför allt KD som drivit på om LSS. Först var det Emma Henriksson, ordförande i riksdagens socialutskott som kämpade mot försämringarna.

När Pia Steensland kom in i riksdagen i höstens val fortsatte hon kämpa för att återställa det regeringen försämrat.

Hon säger, om att sondmatning och andningshjälp ska ses som grundläggande behov, att det är en livsnödvändig lagändring som kan återställa en del av de förödande effekterna av de nedskärningar som S/MP-regeringen drev igenom under förra mandatperioden.

Dagens besked är ett första viktigt steg, men det räcker inte, säger hon.

KD kommer fortsätta vara en aktiv opposition för att driva regeringen till att återupprätta intentionen med LSS och bevaka på så att lagändringen verkligen innebär att Försäkringskassan godkänner stödinsatsen som krävs för hjälp med andning och sondmatning.

KD Nynäshamns årsmöte står bakom arbetet våra politiker driver på nationell nivå för att intentionen i LSS ska uppfyllas. Det handlar förstås också om behövande nynäshamnsbor.

Vi kommer att göra allt för att försäkra att de som har förlorat rätten till assistans ska få tillbaka sin rätt. Det är hela syftet med lagändringen, som vi kristdemokrater begärt. Allt annat vore omänskligt.

Kristdemokraterna Nynäshamn genom Antonella Pirrone, ordförande

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel