Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kevin Eriksson inledde säsongen med seger

Kevin Eriksson vann årets första deltävling i RallyX Nordic. Han körde stabilt och segern var aldrig hotad.

I söndags avgjordes säsongspremiären i den skandinaviska rallycrosstävlingsserien RallyX Nordic, på flygplatsen i Skövde. För Kevin Eriksson från Ösmo stämde det mesta och han körde snabbast i både det andra och det tredje kvalheatet.

Kevin Eriksson tog sig sedan vidare från semifinalen och i finalen tog han ledningen direkt. Segern var aldrig hotad.

– Det var en riktigt skön seger. Förra året vann jag på att Sebastian Eriksson fick punktering, men nu fick jag verkligen vinna på egen kraft, sade han efter tävlingen.

Kevin Eriksson lillebror Oliver kom på femte plats i den lättare tävlingsklassen Supercar Lites. Till den klassen hade OMSE-teamet från Nynäshamn med sig ytterligare en representant – 17-årige kenyanen Tejas Hirani. Han kom på tredje plats och var riktigt nöjd.

– Det känns riktigt mäktigt att få vara på pallen redan från start. Jag hade hoppats på detta innan men absolut inte vågat förvänta mig det, sade Tejas Hirani.

För Kevin och Tejas väntar två VM-deltävlingar i Tyskland och Belgien under de kommande helgerna. Den 22 maj har Oliver sin säsongspremiär i den amerikanska GRC-serien.