Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kevin Eriksson körde hem nordisk titel

Kevin Eriksson är nordisk och svensk mästare i rallycross. Men det krävdes en fin upphämtning efter att bilen hade strulat i kvalet.

– Det känns jättebra! Det var en rolig tävling och det är kul att försvara titeln, säger Kevin Eriksson.

I lördags skulle den nordiska rallycrosserien, RallyX Nordic avgöras. Kevin Eriksson från Ösmo kom till norska Grenland Motorstadion med hopp om att försvara sin titel från i fjol. Och inför tävlingen ledde han serien, 18 poäng före tvåan. För att säkra titeln behövde han därför ”bara” ta sig vidare från kvalomgången.

Men det blev en mardrömsstart. Kevin fick bryta det första av de tre kvalheaten efter problem med växellådan.

– Det blev lite nervigt efter första heatet. Jag visste att jag behövde köra riktigt bra i de nästkommande heaten så det var lite ”kniven mot strupen”.

Kevin tog pressen på bästa sätt. I både kvalheat två och tre körde han snabbast av alla. Semifinalplatsen var säkrad och därmed även mästartiteln.

– Det var skönt att veta att mästerskapet var säkrat men där och då var jag så inne i tävlingen och ville vinna den.

Och det gjorde Kevin. Med den näst snabbaste semifinaltiden tog han sig till final, där han vann.

För lillebror Oliver Eriksson blev helgen inte lika lyckad. Oliver, som kör i den amerikanska rallycrosserien GRC, hade chansen att säkra titeln i Litesklassen när de två sista deltävlingarna kördes i Los Angeles i helgen. Men amerikanen Cabot Bigham var vassare och tog titeln.