Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kevin Eriksson till ännu en semi

Bröderna Kevin och Oliver Eriksson har varit i farten igen: Kevin nådde en semifinalplats i VM-serien i Kanada och Oliver slutade på andraplats i VM-seriens litesklass.

Annons

Kevin Eriksson från Ösmo körde den sjunde deltävlingen i rallycrossens VM-serie. Väl där slutade han på fjärde plats i semifinalen och missade finalen.

Hittills har Kevin aldrig kommit förbi semifinalsteget. Tre gånger har han slutat fyra i semifinal, två gånger femma och två gånger missat semifinal.

I totalställningen ligger Kevin på tolfte plats. Det återstår att se om Kevin deltar i kommande deltävling eftersom den krockar med en deltävling i skandinaviska mästerskapen, en serie som han satsar på att vinna.

Kevins två år yngre bror Oliver gästkörde i VM-serien för litesbilar då andra förare avstod tävlingen eftersom den inte räknas in i totalställningen. 17-åringen kom till final och ledde efter halva racet när han kolliderade med en vägg efter att ha missbedömt hastigheten i en kurva. Han slutade trea.

Oliver, som kör i USA-baserade serien Global Rallycross Championship där han också är regerande mästare, har uppehåll till den 1 september. I serien ligger han tvåa, 21 poäng efter amerikanen Cabot Bigham när tre deltävlingar återstår.

– Min insats har varit ganska stabil måste jag säga och anledningen till att jag inte leder serien skulle jag säga är på grund av bilstrul vid fel tillfällen. Men jag har ändå fyra tävlingar har jag gått i mål i finalerna och på de tävlingarna har jag två segrar och två andraplatser, säger Oliver Eriksson.

Vad talar för att du vinner försvarar titeln i Global Rallycross Championship Lites?

– Jag har lite mer erfarenhet och en hög lägstanivå så jag tror att jag har vad som krävs för att gå passera Cabot Bigham och vinna serien. Det gäller att ha kyla vid avgörande tillfällen, säger Oliver Eriksson.

Efter säsongen hoppas han kunna börja köra Supercar så snart som möjligt.

– Inom en snar framtid vill jag prova att köra en Supercar för att känna av kraften från en sådan bil, avslutar Oliver.