Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kevin Eriksson till ny semifinal

Kevin Eriksson lyckades att ta sin tredje semifinalplats i rad vid rallycross-VM:s deltävling i Belgien. Han körde bäst i det fjärde kvalheatet.

I Mettet i södra Belgien avgjordes under helgen den tredje deltävlingen i årets rallycross-VM.

För Kevin Eriksson från Ösmo gick det till en början lite trögt. I den första kvalomgången hade han den trettonde bästa tiden. Men efter hand gick det bättre och bättre.

Kevin och finländaren Niclas Grönholm i OMSE-teamet från Nynäshamn fick i helgen förstärkning av den belgiske tidigare rallyföraren François Duval, som numera kör i rallycross lite då och då.

I den fjärde kvalomgången körde François Duval och Kevin Eriksson i samma heat. De åkte ifrån konkurrenterna och gick i mål som etta och tvåa. Kevins tid var den sjunde bästa i omgången.

I semifinalen ställdes Kevin Eriksson mot ett riktigt tufft motstånd – svenskarna Johan Kristoffersson, Anton Marklund och Timmy Hansen, norrmannen Petter Solberg och letten Reinis Nitiss. Han nådde inte den tredjeplats som krävdes för att ta sig vidare till final, utan slutade femma.

Däremot såg François Duval till att en av de bilar som är byggda på Bäckvägen i Nynäshamn fick starta i finalen. Men i slutändan var det Mattias Ekström som tog segern, före de båda gamla rallystjärnorna Sébastien Loeb från Frankrike och Petter Solberg.