Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kevin Eriksson tog första VM-segern

Kevin Eriksson gjorde succé i säsongens näst sista tävling i rallycross-VM. Genom en spektakulär omkörning kunde han ta karriärens första seger i FIA World rallycross championship.

Ösmosonen Kevin Eriksson gör sin premiärsäsong i rallycrossens VM-turnering. I tyska Estering bjöd han på en minst sagt uppkäftig omkörning i första kurvan i finalen, där han rundade tre av konkurrenterna i täten på utsidan.

FIA:s klipp hade några dagar efter loppet startats över en miljon gånger och Kevin blev till och med dubbad ”Round the Outside” Eriksson.

– Jag hade inte så mycket val. Jag tänkte väl att det kommer bli trångt i innern när de försöker hålla den, så då provar jag väl yttern då. Det är inte så vanligt att man gör så, men det har gått bra två tävlingar i rad nu, säger Kevin Eriksson.

Han lade ut ett filmklipp på sin Facebooksida där man kan se omkörningen från förarposition, som även det fick stor spridning snabbt.

Kevin hade först svårt att fatta att han hade vunnit. Segern ger en skön känsla inför den sista tävlingen som körs i Argentina i slutet av november.

– Jag har så klart bra självförtroende nu. Det är bara att försöka behålla den känslan över uppehållet och gå ut lika hårt i Argentina, säger Kevin Eriksson.