Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kevin Eriksson tog sig till final i rallycross-VM – för första gången denna säsong

Kevin Eriksson från Ösmo kom på femte plats när årets fjärde deltävling i rallycross-VM kördes i Belgien. Det är Kevins hittills bästa resultat denna säsong.

Tävlingshelgen i Mettet i Belgien började bra för Kevin Eriksson. 20-åringen från Ösmo hade den sjunde bästa tiden i det första kvalheatet och den sjätte bästa tiden i det andra. En punktering spolierade heat 3. Men i heat 4 var det bara fyra andra förare som var snabbare än Kevin.

I semifinalen fick Kevin Eriksson starta i det bakre ledet, brevid tyske teamkompisen Timo Scheider. Genom att tidigt gå ut i det lite längre alternativspåret och sedan köra stabilt lyckades Kevin dock avancera. Han tog sig i mål som trea och kvalificerade sig därmed till sin första final i årets rallycross-VM.

Mot de mer rutinerade förarna i finalfältet räckte Kevin Eriksson inte riktigt till. Han slutade som femma i tävlingen, eftersom Andreas Bakkerud efter en kollission inte kunde ta sig i mål. Johan Kristoffersson vann tävlingen före Timmy Hansen, Petter Solberg och den annars mycket svårslagne Mattias Ekström.

Nästa VM-deltävling avgörs i Lydden Hill i Storbritannien, den sista helgen i maj. Men innan dess hinner Kevins lillebror Oliver Eriksson delta i den andra deltävlingen i den amerikanska rallycrosserien GRC.