Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kevin Eriksson tog sig till semifinal i rallycross-VM – hindrades av medtävlare

Kevin Eriksson från Ösmo lyckades att ta sig till semifinal i årets tredje deltävling i rallycross-VM. Han var inte långt ifrån att knipa en finalplats.

Under helgen har den tredje deltävlingen i årets rallycross-VM avgjorts, i Hockenheim i Tyskland. Tävlingens första kvalheat blev misslyckat för Kevin Eriksson från Ösmo, som fick den artonde bästa tiden.

I de tre följande kvalheaten dick det desto bättre för Eriksson, då han blev sexa, fyra och elva. Tack vare detta lyckades han för första gången under denna säsong att kvalificera sig till semifinalomgången.

I semifinalen fick Kevin Eriksson starta i det bakre ledet. Efter att ha fått en bra start såg det en kort stund ut som han skulle kunna vara med och konkurrera om en av de tre finalplatserna från heatet.

Eftersom det regnade fanns en ökad risk för avåkningar. När värmlänningen Kevin Hansen drabbades av problem blev Kevin Eriksson hindrad. Efter det bakslaget lyckades Eriksson aldrig att komma ikapp tättrion Johan Kristoffersson, Petter Splberg och Sébastien Loeb och slutade därmed som fyra i semifinalen.

Finalsegrare blev den näst intill oslagbare Mattias Ekström, följd av i tur och ordning Johan Kristoffersson, Timmy Hansen, Petter Solberg, Sébastien Loeb och Toomas Heikkinen.

Nästa VM-deltävling körs i Belgien från den 12 till den 14 maj.