Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kevin Eriksson trea i Höljes

Rallycross. Kevin Eriksson från Ösmo kom på tredje plats i instegsklassen Supercar Lites, då årets sjätte deltävling i rallycross-VM under helgen avgjordes i Höljes i Värmland.

Annons

I två av de fyra kvalheaten körde Kevin Eriksson snabbast och i ett annat var han näst snabbast. Han kom på andra plats i sin semifinal och tog sig därmed till finalen.

När det var dags för final hamnade Kevin Eriksson dock efter både segrande norrmannen Thomas Bryntesson och Kevin Hansen från Götene i Västergötland.

I den totala VM-ställningen ligger Kevin Eriksson på andra plats, i Lites-klassen. Hittills under säsongen har han samlat ihop 73 poäng, medan Kevin Hansen har 79 poäng.

Nästa VM-deltävling körs i Quebec i Kanada den 7 och 8 augusti. Det innebär att Kevin Eriksson bil och de andra VM-bilar som hör till Andréas Erikssons team OMSE i Nynäshamn ska skeppas över Atlanten.