Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kevin krossade i Kalix

Han var snabbast i samtliga tre kval och slutade som vinnare. Mästerskaps-ledande Kevin Eriksson tog hem segern i rallycross i Kalix i helgen. Tre andra förare från MK Speed fanns också på plats och gjorde bra ifrån sig.

Annons

I helgen avgjordes STCC:s rallycrosstävling i Kalix. Fyra representanter från Nynäshamnsklubben MK Speed fanns representerade och de var helt klart nöjda med resultaten.

Kevin Eriksson tog en övertygande seger i huvudklassen Supercars. I finalen gjorde han en felfri insats.

– Det kändes som att jag kom snabbt in i rytmen på banan, en bana som jag tycker var riktigt rolig och tekniskt krävande, säger Kevin Eriksson.

Men det var inte bara Kevin Eriksson som var nöjd. Emil Lennartsson, också han från MK Speed, imponerade i kvalet i klassen Super Nationell 2. och den insatsen tar han ödmjukt med sig.

– Jag är riktigt nöjd. Jag tror jag tog mest poäng av alla i kvalet. Så det får väl duga, säger Emil Lennartsson.

Det blev tyvärr ingen pallplats för Emil Lennartsson som slutade sexa i finalen. Till nästa tävling, i Arvika i början av augusti, hoppas han kunna ändra på det.

– Vi börjar ladda för vinst. Jag siktar definitivt på pallplats. Men det gör nog alla.

Stämningen var bra i MK Speed efter en alltjämt lyckad tävling i Kalix.

– Alla gjorde bra resultat så det kändes fint, berättar Emil Lennartsson.