Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kevin nära final i rallycross-VM

Kevin Eriksson från Ösmo var bara ett par sekunder från att ta en finalplats i den fjärde deltävlingen i rallycross-VM. Han ligger nu på åttonde plats i totalställningen.

Inledningsvis gick det lite trögt för Kevin Eriksson i helgens VM-deltävling, som avgjordes nära Dover i sydöstra England. I den första kvalomgången hade 20-åringen från Ösmo den femtonde bästa tiden.

I de övriga kvalomgångarna gick det bättre. I både den andra och den fjärde kvalomgången kom han på nionde plats.

Resultaten räckte till att ta en semifinalplats, men med en svår startposition längst bak. Dessutom var motståndet starkt – Petter Solberg, Toomas Heikkinen, Anton Marklund samt bröderna Timmy och Kevin Hansen.

Kevin Eriksson fick dock en kanonstart och var ända fram till slutet med i kampen om en finalplats. När han på det sista varvet gick ut i det längre alternativspåret blev han dock omåkt av Kevin Hansen, som hade tagit alternativspåret redan på ett tidigare varv.

Båda bröderna Hansen gick därmed till final tillsammans med den regerande världsmästaren Petter Solberg, som tycktes vara näst intill oslagbar under helgen.

I finalen räckte dock inte ens Solberg till mot banracingstjärnan Mattias Ekström, som också har börjat köra rallycross. Han tog sin tredje VM-seger i rad och leder nu totalställningen med fem poäng före Solberg. Kevin Eriksson ligger åtta.