Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kevin säkrade totalseger i Åre

Kevin Eriksson från Ösmo kom på andra plats i årets sista deltävling i Rallycross on Ice och säkrade på sätt en totalseger. En sammanstötning på det sista finalvarvet hade dock kunnat spoliera vinsten.

Kampen om placeringarna var hård under den sista deltävlingen i årets Rallycross on Ice, som i fredags avgjordes i Åre. Kevin Eriksson från Ösmo, Alexander Westlund från Torsåker i Gästrikland och halvnorske värmlänningen Thomas Bryntesson hade alla chansen att köra hem en totalseger i mästerskapet.

Alla tre tog sig också till final. Väl där gick det inte riktigt som planerat för Kevin Eriksson.

– Jag missade starten. Men jag lyckades ändå komma iväg som tvåa bakom Westlund, säger Kevin Eriksson.

Eriksson valde att gå ut i det lite längre alternativspåret på näst sista varvet. Westlund gjorde samma sak på det sista varvet och när han kom tillbaka in på det ordinarie spåret stötte de två rivalernas bilar samman.

Eriksson klarade att hålla sig kvar på banan, medan Westlunds tävling slutade i en snödriva.

I det skedet hade båda två redan blivit passerade av Thomas Bryntesson, som vann deltävlingen. Genom att komma i mål som tvåa fick Kevin Eriksson dock tillräckligt många poäng för att kunna säkra den totala mästerskapssegern.

– Det var tufft och tajt, precis som det ska vara i en final, sade Kevin Eriksson efter tävlingen.