Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Skolveteran från Haninge blir ny chef för tung kommunal förvaltning

Lina Axelsson Kihlblom tillträder som ny chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Nynäshamn. Senast kommer hon från posten som grundskolechef i Haninge.
– Det här är ett jätteroligt uppdrag som känns meningsfullt och jag är verkligen glad över att få det här förtroendet, säger Lina Axelsson Kihlblom.

Nynäshamn har fått en ny chef för barn- och utbildningsförvaltningen: Lina Axelsson Kihlblom tar över ämbetet efter Ilana Hart, som suttit som tillförordnad på posten sedan den 1 februari i år. Det meddelar kommunen på sin hemsida.

Axelsson Kihlblom kommer senast från jobbet som grundskolechef i grannkommunen Haninge och har dessförinnan arbetat som bland annat rektor, jurist och terapeut.

Läs också: Ilana Hart blir tillförordnad förvaltningschef för utbildningsförvaltningen

- Det här är ett jätteroligt uppdrag som känns meningsfullt och jag är verkligen glad över att få det här förtroendet. Jag har längtat efter att få jobba med hela utbildningsperspektivet från förskola till grundskola, gymnasium och vuxenutbildning och det känns extra spännande att få göra det i en kommun som står inför en enorm tillväxt med alla utmaningar som det medför. Ska kommunen växa och fler flytta in så är skolan en väldigt viktig faktor, säger hon i ett uttalande.

Enligt kommundirektör Tommy Fabricius, som också citeras i kommunens inlägg, var söktrycket till tjänsten hårt.

Läs också: Ny utbildningschef ska ta itu med problemen

– Vi hade många kvalificerade sökande till tjänsten som förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen, vilket förstås är positivt men också gjorde urvalet svårt. Efter en rekryteringsprocess som har involverat chefer, medarbetare, fack och politik är vi nu glada att kunna anställa Lina Axelsson Kihlblom, säger han.

Axelsson Kihlblom tillträder sin nya tjänst i början av 2018. Vad Ilana Hart ska göra nu kommer att bli föremål för "samtal" som det heter på kommunens hemsida. Hon har i grunden en anställning som skolchef i Nynäshamn.