Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen fick rätt i upphandlingsmål

Musikevenemang Södertörn HB har förlorat sin rättsprocess mot Nynäshamns kommun i Södertörns tingsrätt. Företaget måste betala kommunens rättegånskostnader.

Annons

Södertörns tingsrätt har nu avgjort målet, där företaget Musikevenemang Södertörn HB har krävt Nynäshamns kommun på två miljoner kronor. Bolaget anser sig ha missgynnats i samband med en rad kommunala upphandlingar och inköp, bland annat inköp av artister för olika evenemang.

I sin dom avslår tingsrätten alla Musikevenemang Södertörns krav. Enligt rätten ger inte utredningen stöd åt bolagets påstående att kommunen skulle ha brutit mot lagen om offentlig upphandling på ett godtyckligt sätt eller att utvalda leverantörer skulle ha favoriserats.

Utredningen i målet har heller inte kunnat visa att kommunen skulle ha brutit mot de grundläggande principerna i lagen om offentlig upphandling.

Innan bolaget stämde kommunen i tingsrätten har de olika målen i ärendet tidigare varit uppe i förvaltningsrätten som dock antingen har avvisat, avslagit eller lämnat bolagets krav utan bifall.

Bolaget ska ersätta kommunen dess rättegångskostnader, 151 206 kronor plus ränta.