Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen ser över föreningsbidragen

Nynäshamns kommun ska utreda de kommunala föreningsbidragen. För att kunna sjösätta ett nytt bidragssystem sägs avtalen med Folkets Hus i Nynäshamn och Sorunda Bygdegård upp.

Kommunen har i drygt 10 år haft löpande avtal om allmänna samlingslokaler. Dels med Föreningen Folkets Hus i Nynäshamn och Ösmo, dels med Sorunda Bygdegårdsförening.

För detta har respektive förening erhållit ett årligt bidrag från kommunstyrelsen.

Nu står kommunen i begrepp att låta utreda alla föreningsbidrag, och riktlinjerna för dessa, för att få enhetliga regler och riktlinjer.

Hittills har kommunstyrelsen lämnat bidrag till samlingslokaler och folkhälsoinsatser, socialnämnden till föreningar som bedriver social verksamhet och kultur- och fritidsnämnden har svarat för allmänna föreningsbidrag.

Från år 2016 ska det finnas ett nytt system för föreningsbidrag, och då måste de nuvarande avtalen om samlingslokaler sägas upp för att senare kunna omförhandlas efter de nya principerna.

Folkets Hus får idag bidrag för att till rimlig kostnad kunna hyra ut Vågen, Mysingen/Kusten och Sundet. Dessutom kan kommunen fritt använda Doppingen och Ejdern/Svanen för egna sammanträden. Sorunda Bygdegård får bidrag för stora salen och ett mindre samlingsrum.