Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konstföreningen besökte vårsalongen på Liljevalchs

Nynäshamns Konstförening såg många intressanta verk på Liljevalchs i Stockholm.

Anmäl text- och faktafel

Torsdagen den 7 mars gick Nynäshamns Konstförenings konstresa till Stockholm och Liljevalchs. 14 personer deltog. Det blev fika på Kafferepet, där de flesta passade på att äta periodens bakverk: semlan.

Efter en spårvagnstur var vi framme vid Vårsalongen. Det var verkligen omväxlande konst och en del verkligen dessutom konstigt. Det fanns allt från rörkonst, träkonst, video, textil, keramik och tavlor i olika tekniker och material, små saker och mastodontverk, allt från knytblus i marmor till Svenska Akademins medlemmar.

Yngsta deltagaren har gjort små modeller av kiosker och busshållplatser som finns där han bor. En stor matta var täckt med ett kollage av olika hopplockade korsstyngsbroderier, väldigt fin. Mitt i en av salarna satt en modell klädd i en vacker sommarklänning sydd av vackra broderade dukar.

Det fanns en gigantisk hylla med över 17 000 små olika objekt som representerade flyktingar som skall skickas tillbaka till Afghanistan. Det är ett av de få politiska verken på utställningen. Det började redan utanför ingången med en stor hög blommor och ljus.

En tavla var en parafras på Zorns kullor: Den föreställde honom själv ute i naturen (till salu för endast 1 milj. kronor)  Alltid spännande och kul att se vilken fantasi och vilka talanger det finns.

Så småningom började det kurra i magen och vi begav oss till Lilla Hasselbacken och åt en sen men god lunch.

Glöm inte vår egen Vårsalong, med Nynäshamns egna talanger, som har vernissage den 16 mars i Konsthallen i biblioteket.

Lena Håkansson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel