Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Augustprisvinnare besöker Nynäshamn – Bannerheds "Korparna" på bioduken i höst

Ta chansen och träffa en äkta Augustprisvinnare när nästa författarsamtal på Nynäshamns bibliotek äger rum. Författaren Tomas Bannerhed pratar då om sin prisbelönta debutroman Korparna.

Annons

Fågelintresserade författaren Tomas Bannerhed som bland annat har skrivit Korparna och I starens tid där han skrivit texter till fotografen Brutus Östlings bilder.

Tisdagen den 25 april kommer författaren och Augustprisvinnaren Tomas Bannerhed till Nynäshamns bibliotek. Han pratar då om debutromanen Korparna som kom ut 2011. Sedan dess har den översatts till en mängd språk.

Skönlitterära Korparna skildrar livet i en småbrukarfamilj i slutet av 1970-talet. Fadern har psykiska problem och sonen Klas plågas av skuld för att han inte kan hjälpa sin far och heller inte kommer att ta över gården som gått i arv i flera generationer. I stället flyr han till fåglarnas värld.

Nu ska boken bli film och den är beräknad att gå upp på de svenska biodukarna i höst. Fotografen och filmaren Jens Assur står för manus och regi och i rollistan finns Reine Brynolfsson.

2015 kom Bannerheds fågelprosasamling I starens tid som han har gett ut tillsammans med fotografen Brutus Östling. Boken har också legat till grund för radioserien Bannerheds bevingade vänner i P1.

Författarsamtalet börjar klockan 18 den 25 april i konsthallen på Nynäshamns bibliotek. Det är fri entré.

Mer läsning

Annons