Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalasbolag slår ett slag för Nynäshamn

Ett nybildat evenemangsbolag, Kalasproduktion, ska producera och koordinera större evenemang som kan locka hit såväl nynäshamnare som besökare från Storstockholm. Inom bolaget samverkar en lång rad aktörer från Nynäshamns musik-, evenemangs och kultursfär.

Annons
Det nybildade evenemangsbolaget Kalasproduktion ska producera större evenemang i Nynäshamn. Kalle Öhrn, Johan Bökman, Fredrik Fernström, Anders Nylén, Kenneth ”Tjaback” Holmér och Agneta Christiansen är ledamöter i bolagets styrelse. (Anton Sjöberg saknas på bild.)

– Det började efter ett möte som Nynäshamns kommun och Visit Nynäshamn anordnade i våras och den handbok som kommunen tog fram för arrangerade evenemang, berättar Fredrik Fernström, delägare i Kalasproduktion.

Tillsammans med andra musikintresserade började Fredrik, som har varit delaktig på flertal festivaler och evenemang i Småland, prata om att det vore roligt att anordna ett stort evenemang tillsammans. Idén ledde till att de bildade produktionsbolaget Kalasproduktion som nu drivs av 24 aktörer inom Nynäshamns nöjes-, restaurang- och kultursfär.

Bolagets första stora produktion blir en festival som planeras att anordnas nästa sommar.

En röd tråd bakom det samägda bolaget är att stora evenemang också marknadsför Nynäshamn, vilket kan locka hit ännu fler besökare. I sin tur ska det främja det lokala näringslivet.

– Vi räcker också ut handen till fler aktörer som vill vara med i bolaget, säger Fredrik Fernström.

Bolaget kan även åta sig att skapa mindre evenemang för företag och privatpersoner.

Mer läsning

Annons