Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla är välkomna till kören Joyvoice som satsar på popmusik

I Haninge finns den nystartade kören Joyvoice, som träffas och övar i Vendelsö en gång i veckan. Till Joyvoice-kören är alla välkomna och man behöver inte kunna läsa noter. Mia Nicander leder kören och den upptar all hennes vakna tid.

Annons

Joyvoice är ett körkoncept som grundades i Linköping 2014 av Hanna Rydman. Där finns i dag fyra körer med 800 deltagare. Joyvoice, som i huvudsak har popmusik på repertoaren, har spridit sig över landet och i dag finns 130 Joyvoice-körer, med totalt cirka 12 800 deltagare.

När Mia Nicander fick frågan om hon ville leda en sådan kör blev hon glad.

– Jag har ägnat mycket tid i mitt liv åt sång och musik och sedan jag blev ledare för Joyvoice-kören så har jag sången med mig överallt; i kören så klart, på jobbet, i affären och till och med när jag sover händer det att jag drömmar om låtar, säger Mia Nicander.

Till kören är vem som helst välkommen. Några notkunskaper krävs inte och all inlärning sker på gehör till inspelad musik.

Till kören är vem som helst välkommen. Några notkunskaper krävs inte och all inlärning sker på gehör till inspelad musik. Körmedlemmarna får tillgång till ljudfiler på en medlemssida och på så sätt kan var och en öva på egen hand mellan körtillfällena. Låtarna lärs in trestämmigt.

I Joyvoice i Haninge är man just nu 109 medlemmar mellan 30 och 55 år. Ålder spelar ingen roll och det går bra att hoppa in i kören när som helst. Mia Nicander vill gärna ha fler killar till kören, och hon låter alla provsjunga för henne innan hon placerar medlemmen i rätt stämma.

– Jag har förstått att det inte finns någon Joyvoice-kör i Nynäshamn, säger hon.

– Så boende i Nynäshamns kommun är så klart hjärtligt välkomna till vår kör!

Solveig Sigridsdotter Thörnblom

Mia Nicander på en förskola i Västerhaninge och hon har märkt att barnen mår mycket bra av att sjunga.

Mer läsning

Annons