Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna svårt brännskadad vid mack

Strax före lunch på söndagen inträffade en dramatisk händelse vid Shellmacken i Nynäshamn. En 24-årig kvinna drog på sig mycket svåra brännskador och vårdas nu på intensiven i Uppsala.

Annons
En tragisk händelse inträffade i söndags vid Shell i Nynäshamn.

Det var vid 12-tiden på söndagen som räddningstjänst och polis larmades till Shellmacken vid Kullstarondellen i Nynäshamn.

En 24-årig kvinna, enligt uppgift ej hemmahörande i Nynäshamns kommun, ådrog sig svåra brännskador efter att ha hällt bensin på sig själv och tänt på. Kvinnan befann sig enligt polisens uppgifter i Nynäshamn på egen hand och av okänd anledning.

Enligt polisen släcktes branden av en förbipasserande man samt en person ur Shells personal. Polisbilar och en brandbil kom snabbt till platsen, och senare även ambulanser samt en ambulanshelikopter.

Kvinnan fördes med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala för intensivvård. Enligt sjukhusets uppgifter under måndagsförmiddagen är tillståndet för kvinnan mycket allvarligt.

Sju personer blev direkta vittnen till händelsen vid Shellmacken, ännu fler till dess efterspel. Nynäshamns kommun arrangerade under måndagen ett informationsmöte där polis, räddningstjänst, socialchefen Kerstin Palomäki samt kommunens krisgrupp Posom mötte berörda och vittnen till händelsen.

Annons