Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landfjärden blir en egen postort

Invånarna i Landfjärden får i mars sin egen orts namn på sin post. Nu har Posten beslutat att byta adress för området.

Annons

”Landfjärden”. Så ska man från den 3 mars 2014 skriva på kuvertet när man skickar post till någon som bor i Landfjärden.

Det är Posten som har beslutat att genomföra namnbytet. Landfjärdenborna får i januari detaljerad information om vad namnbytet innebär och några månader senare kommer det inte länge att stå Ösmo på deras post.

Idén om namnbytet kommer från Christer B Andersson, som bor i Landfjärden. Han vände sig till Nynäshamns kommun, som gillade förslaget och skickade in en ansökan till Post- och Telestyrelsen. Under processens gång har också den statliga myndigheten Institutet för språk och folkminnen ställt sig bakom initiativet.

Enligt kommunens miljö- och samhällsbyggnadsförvaltning finns det flera argument för att göra Landfjärden till en egen postort. Invånarantalet är så stort att området räknas som en tätort. Andra mindre tätorter, som Stora Vika och Segersäng, har redan de egna ortsnamnen på sin post.

Kommunen planerar också för att Landfjärden ska utvecklas med ny bebyggelse, på mark som Stockholms stad tidigare ägde. Därför finns det fog för en förändring, anser kommunen.

Tycker du att det finns något mer område i Nynäshamns kommun som borde bli en egen postort? Skriv en artikelkommentar!

Annons