Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt Prästgården bli en sinnenas trädgård

Den 1 februari fanns en intervju med Nina Munters, marknadsföringsstrateg Nynäshamns kommun, och Kristina Stugholm, turistbyråföreståndare, där de berättar att de söker ”saker att göra” även på söndagar. Färjan ligger i hamn fyra timmar och, som vi invånare vet, finns inte mycket att göra för turister på vintern i Nynäshamn. Vi i Pensionärspartiet, PPiN, vill ge er ett tips.

På ett stenkasts avstånd ligger Prästgården med en stor trädgård. Vår, sommar och höst blommar det, äppelträden bär frukt, med andra ord en riktig oas. Vi I PPiN har förslagit att göra en sinnenas trädgård där för pensionärer, äldre, funktionshindrade och sjuka. En trädgård att njuta av för kommuninvånarna, de boende på Balder och boende i kvarteren runt omkring. Vi har också önskat att huset skulle användas som ett Kulturhus, året runt förstås, för diverse aktiviteter. Vintertid skulle lokala utställningar kunna visas för turister som kommer med färjorna.

Vad huset och trädgården används till nu, kanske någon undrar. Huset används som kontorsarbetsplats och trädgården används som parkering, för dem som arbetar där.

Det finns en oas till i Nynäshamn som verkligen borde tas till vara och nyttjas. Det är Stormogården, eller EKO-huset som det kallades på den tiden staden skulle vara en eko-kommun. Det känns som att huset just nu ligger för ”fäfot”. Det kanske arbetas där också. Det ryktades ”på stan” att det skulle byggas äldreboende där. Vi i PPiN har påpekat att det skulle bli en fin sinnenas trädgård där. Det var vårt första förslag angående en sinnenas trädgård. Det har inte blivit varken sinnenas trädgård eller äldreboende. Eftersom Stormogården har haft restaurang måste huset/trädgården gå att använda som kafé. Kanske skulle våra duktiga skolungdomar kunna göra sina sommarjobb i trädgårdarna vid de gamla, fina husen. Och så vill jag påminna om att vi behöver fler bänkar och sittplatser runt om i kommunen, både för att vila på och för att bli delaktiga i livet utanför hemmet.

Britt-Marie Jacobsson

Pensionärspartiet i Nynäshamn, PPiN

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel